Win the Bet of your life

 Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για τζόγο, αλλά για κάτι που λείπει από έναν παίκτη που παίζει τυχερά παιχνίδια και δεν είναι άλλο από την “χαμένη αυτοπεποίθηση”. H ιστορία που διαβάσετε πιο κάτω, θα σας ερεθίσει τόσο πολύ τις σκέψεις σας, ώστε να βρείτε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται ένας παίκτης. Αυτό που θα τον κάνει να σκεφτεί ότι δεν πρέπει να χάνω άλλο, να χαρίζω λεφτά τα οποία κουράζομαι να τα βγάλω.​

John Morrow

Ο John Morrow σήμερα είναι ένας πετυχημένος blogger, αλλά η ιστορία δεν ξεκινάει από αυτό. Τον Απρίλιο του 2006 είχε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Τους πρώτους μήνες σκεφτόταν το μέλλον του, την νέα του ζωή και τι θα κάνει. Αν θα μπορούσε να εκπληρώσει τα όνειρα που είχε χαράξει από μικρός. Βρέθηκε χωρίς δουλειά, αφού δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και φυσικά δεν είχε την δυνατότητα να πληρώνει τα έξοδα του σπιτιού του. Αυτό που ανησύχησε τους δικούς του ανθρώπους είναι ότι πούλησε ότι είχε και έφυγε χωρίς να πει σε κανέναν τίποτα.

Ξεκίνησε ένα νέο εγχείρημα, δουλεύοντας το blog του από το πρωί, μέχρι το βράδυ. Δεν έκανε τίποτα άλλο στην ζωή του, αλλά μόνο να δουλεύει με το blog που είχε δημιουργήσει ο ίδιος. Αυτή η νέα δραστηριότητα τον έκανε να αυξήσει τις επαφές του με άλλους bloggers και να συμμετέχει στο κόσμο του διαδικτύου. Όλα αυτά όρχησαν να φέρνουν καρπούς, αφού μετά από λίγους μήνες, έγινε το blog ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα του internet, κερδίζοντας βραβεία.

Η έκφραση “όποιος δουλεύει ανταμείβεται” δεν άργησε να έρθει στο Jon, με αποτέλεσμα να αποδεχθεί την πρόταση για δουλειά στο Copyblogger, αφού πούλησε το δικό του blog για πενταψήφιο ποσό.

Δεν σταματάει εδώ η ιστορία του φίλου μας Jon Morrow, αφού το 2009 αποφάσισε ότι η ζωή του στην Αμερική δεν ήταν αυτό που ζητούσε. Έχοντας έναν φίλο του στο Μεξικό, ο οποίος τον έλεγε πόσο ωραία περνάει εκεί και τι ωραίο καιρό έχει, αποφάσισε να μεταναστεύσει στο Μεξικό.

Πούλησε το σπίτι του, αποχαιρέτησε τους φίλους του και οδήγησε 5.000 χιλιόμετρα μέχρι το Mazatlan του Μεξικού. Τι κάνει τώρα; Δουλεύει από το μπαλκόνι του, δίπλα στην θάλασσα, απολαμβάνει το ήλιο και πίνοντας κοκτέιλ. Γράφει σε διάφορα πετυχημένα blogs, συγχρόνως με την δουλειά του στο Copyblogger. To 2012 κατάφερε να έχει έσοδα πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια.

Πολύ θα πουν, αυτό είναι τύχη, ονειρεμένη ζωή, κωλόφαρδος και πολλά τέτοια. Στο σημείο αυτό να σας αναφέρω ότι ο Jon έχει μια θανατηφόρο ασθένεια την spinal muscular atropgy, όπου τον έχει καθηλώσει στο αναπηρικό καροτσάκι. Δεν μπορεί να κουνήσει τίποτα, εκτός από το πρόσωπο του. Τα κείμενα τα υπαγορεύει σε μικρόφωνο. Τα άρθρα συγκεντρώνουν πάνω από 100 σχόλια και μοιράζονται σε χιλιάδες.

Η ασθένεια του Jon του κόστιζε $127.000 τον χρόνο στην Αμερική για φάρμακα και νοσηλεία. Φυσικά το μεγαλύτερο μέρος το κάλυπτε η ασφάλεια του και αυτός έπρεπε να έχει $700 για προσωπικά έξοδα το μήνα. Με λίγα λόγια αν έβγαζε περίπου $5.000 το μήνα, τα $4.300 πήγαιναν απευθείας στα ιατρικά έξοδα και $700 ήταν το μέγιστο που θα είχε διαθέσιμα κάθε μήνα, μέχρι να πεθάνει.

Όταν πήγε στο Μεξικό ό Jon σταμάτησε αυτή την ασφάλεια τον $127.000, επειδή σιχάθηκε όπως είχε πει την ζωή του. Στο Μεξικό όμως που πήγε όχι, μόνο καλύπτει τις ανάγκες ασθενείας του, αλλά και τους γονείς του που μετακόμισαν εκεί. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να κουνηθεί από το λαιμό και κάτω, έκανε δώρο ένα αυτοκίνητο στο πατέρα του, τους καλυτέρεψε την ζωή τους, αφού απολαμβάνουν θάλασσα, ήλιο, ελευθερία ζωής. Όλα αυτά τα πέτυχε όπως χαρακτηριστικά λέει, επειδή έπαψε να ανησυχεί για τον εαυτό του και ξεκίνησε να βοηθά τον κόσμο μέσω των blogs του.

Κερδίστε το Στοίχημα της ζωής σας

Με την σημερινή μας ιστορία, εδώ στην υπέρoχη στήλη μας “Bet Stories” θέλουμε να δώσουμε τροφή για σκέψη για την έννοια “της χαμένης αυτοπεποίθησης”. Πολύ παίκτες του Στοιχήματος και άλλων παιχνιδιών, φτάνουν σε ένα σημείο που λένε “σταμάτησε η τύχη μου”, “όλα που πάνε ανάποδα στην ζωή”, “έφτασα στο μηδέν” και πολλά άλλα τέτοια.

Με την ιστορία του Jon θέλουμε σαν site να σας κάνουμε να βρείτε την χαμένη σας αυτοπεποίθηση και να πείτε στον εαυτό σας “ως εδώ, δεν θα χάσω άλλα λεφτά”. Θα πρέπει να μελετήσετε, να κάνετε το πλάνο πονταρίσματος σας για την σεζόν που θα έρθει. Στο site μας έχουμε παραθέσει πολλά κείμενα (Θεωρία Στοιχήματος) που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ώστε να σχεδιάσετε την τακτική σας. Σας μιλήσαμε πως θα “εκμεταλλευτείτε πετυχημένους Tipsters” από τον Διαγωνισμό μας. Στο χέρι σας είναι να χαράξετε μια νέα αρχή, αρκεί να βρείτε την χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Τσουπλάκης Δημήτρης

Comments