The best tipster is you!

 Πριν ξεκινήσω το κείμενο μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα τον Prognostika.net για την δυνατότητα συνεργασίας μέσω του Blog, όπου θα αναπτύσσω πολλά διαφορετικά θέματα περί Στοιχήματος και όχι μόνο στο μέλλον. Στοιχεία και γεγονότα τα οποία θα βγουν από την εμπειρία μου και τις γνώσεις τις οποίες έχω αποκομίσει από το 1998, όπου γνώρισα το συγκεκριμένο χόμπι, όπως το νιώθω μέσα μου.

Η συγκεκριμένη στήλη, θα αναφέρεται όπως λέει και ο τίτλος «Θεωρία του Στοιχήματος», όπου κάθε Πέμπτη θα δημοσιεύεται ένα κείμενο μου. Τα ήδη κείμενα που υπάρχουν στην στήλη θα αναπτυχθούν ξανά, ώστε να θυμίσουν στους παλιότερους χρήστες και να μάθουν οι νεότεροι, οι οποίοι είναι δεκάδες πλέον. Το πρώτο μου κείμενο αναφέρεται σε ένα ερώτημα που κάνει ο κάθε παίκτης του Στοιχήματος, όπου γνωρίζει την απάντηση, αλλά έχει ένα φόβο μέσα του για να το παραδεχθεί.

Το παιχνίδι του στοιχήματος είναι ένα χόμπι που διασκεδάζει ο παίκτης, αλλά στο τέλος πρέπει να βάζει ορισμένα ευρώ στην τσέπη του. Υπάρχουν άνθρωποι που ποντάρουν σημεία βάση στατιστικών και μόνο. Για παράδειγμα όταν η ισοπαλία μας το δίνουν στο 3.05 τότε οι πιθανότητες να βγει είναι πολλές ή ο πρώτος αγώνας του κάθε κουπονιού, Τρίτη και Παρασκευή βγαίνει over. Οι συγκεκριμένοι παίκτες χάνουν την ηδονή που νιώθει ένας παίκτης που θα κάτσει να φτιάξει ένα πλάνο πονταρίσματος, θα μελετήσει τις ειδήσεις, την βαθμολογία, να δει ποιοι παίκτες θα παίξουν, στο τέλος να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο ματς και αν του επαληθευτεί το σημείο τότε θα είναι σαν να έχει κάνει έρωτα με δέκα γυναίκες. Θα έχει κάνει όλα τα προκαταρκτικά και θα είναι υπερήφανος για το αποτέλεσμα. Αντίθετα στην πρώτη περίπτωση ο παίκτης να νιώθει σαν να έχει κάνει one night stand (βάση στατιστικών κτυπάμε και φεύγουμε).

Υπάρχει μυστικό στο Στοίχημα;

1) Δεν πρέπει να παίζουμε χρήματα τα οποία τα έχουμε στην άκρη για τα έξοδα του μήνα. Μέσα Αυγούστου που ξεκινάει η στοιχηματική σεζόν φτιάχνουμε το πλάνο, βάζουμε στην άκρη το ποσό που θα επενδύσουμε για τους επόμενους οχτώ μήνες και απαλλασσόμαστε από το άγχος που θα βρούμε χρήματα στην διάρκεια της σεζόν.

2) Ποτέ δεν ποντάρουμε προγνωστικά αυτούσια. Ο αριθμός εντύπων, site, blog tipstersέχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν στιγμές που ένας tipsters δεν ποντάρει αυτά που προτείνει. Ναι, μελετάμε, διαβάζουμε, παρακολουθούμε τρόπους πονταρίσματος, αλλά η τελική επιλογή είναι δικιά μας.

3) Δεν ποντάρουμε συνέχεια χωρίς λόγο. Πόσες φορές ακούτε ένας παίκτης ξεκινάει νωρίς το μεσημέρι, χάνει, συνεχίζει το απόγευμα, μετά το βράδυ και στο τέλος καταλήγει να ποντάρει τα χρήματα του μεσάνυχτα σε πρωταθλήματα που δεν έχει ιδέα από το ρόστερ των ομάδων, απουσίες και πολλά άλλα.

4) Να κρατάμε αρχείο με τα πονταρίσματα μας. Σε τι απόδοση ποντάρουμε, τον μέσο όρο κερδισμένων – χαμένων σημείων. Η παρακολούθηση των στοιχημάτων μας βοηθάει να βελτιωθούμε σε βάθος χρόνου και να έχουμε τον έλεγχο του προϋπολογισμού μας.

5) Να στοιχηματίζουμε κάνοντας σύγκριση αποδόσεων. Δεν υπάρχει αγαπημένη εταιρεία, αλλά αγαπημένη απόδοση. Δεν σημαίνει επειδή παίζω σε μια εταιρεία, αν βρω μεγαλύτερη απόδοση δεν θα παίξω αλλού.

6) Δεν ποντάρουμε όταν έχουμε νεύρα, είτε μαλώσαμε, είτε κάτι πήγε στραβά, οτιδήποτε μας χαλάσει την ψυχική μας ηρεμία. Δεν ανοίγουμε τον υπολογιστή, γιατί σε χρόνο μικρό μπορούμε να χάσουμε αρκετά χρήματα. Η στοιχηματική σεζόν διαρκεί οχτώ μήνες, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.

7) Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από συνεχόμενες επιτυχίες ή αποτυχίες. Πρέπει να έχουμε το πλάνο μας, να βαδίζουμε με αυτό και να μην έχουμε φόβο σε περίπτωση ηττών, αλλά ούτε αν κερδίζουμε να αλλάξουμε την φιλοσοφία σε επικίνδυνο ποντάρισμα.

Ο καλύτερος tipster είναι ο ίδιος εαυτός μας. Όλοι οι παίκτες έχουν επιτυχίες και αποτυχίες, όμως πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις αποτυχίες και το ρίσκο που παίρνουμε ποντάροντας υψηλές αποδόσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το βασικό μας πλάνο και πως θα το βελτιώσουμε.

Τσουπλάκης Δημήτρης

Comments