Stay cool and bet!

 Όσοι ασχολούνται με στοιχήματα δίνουν συμβουλές για την ερμηνεία των προγνωστικών, για τον υπολογισμό των αποδόσεων και τα συστήματα και δεν ασχολούνται πολύ με την διαδικασία της σκέψης και τα συναισθήματα. Μέσα σε αυτά, ωστόσο μπορεί να βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας, αυτό που μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις. Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την τύχη αλλά και η ψυχολογία μας όσο σκεφτόμαστε το ποντάρισμα μας μπορεί να επηρεάσει πολύ την κρίση μας και ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα. Ένας λόγος που δεν σχολιάζονται συχνά οι ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες είναι γιατί είναι πολλοί και δύσκολα υπολογίσιμοι. Εδώ απλά θα τονίσουμε κάποιους από αυτούς, ώστε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην πράξη.

  1. Η ζήλεια

Η πρέσβειρα της PokerStars Jennifer Shahade, θέλοντας να μοιραστεί τις γνώσεις της και την εμπειρία της ως επιτυχημένη παίκτρια παιχνιδιών δεξιοτήτων, τόνισε τη σημασία της ζήλειας στην επιτυχία.  Έχοντας μία πολύ μεγάλη καριέρα στο σκάκι και το πόκερ σημείωσε το ρόλο που έπαιξε στην πορεία της η ζήλεια. Κι εσείς θα έχετε σκεφτεί αρκετές φορές τις επιτυχίες των φίλων σας στο στοίχημα και έχετε νιώσει πως έχετε αδικηθεί που δε συμβαίνει και σε σας. Αυτό, σύμφωνα με τη Jennifer Shahade μπορεί να μειώσει την ικανότητά σας στο να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Συμπέρασμα: Επικεντρωθείτε μόνο στο δικό σας παίξιμο και χαρείτε με την επιτυχία των άλλων. Θα βελτιώσει την εστίαση της προσοχής σας στους παράγοντες που όντως επηρεάζουν το αποτέλεσμα!

  1. Επίπεδα άγχους

Εμπειρικά όλοι γνωρίζουμε πως όταν το στρες μας είναι πολύ υψηλό επηρεάζεται ο τρόπος που σκεφτόμαστε. Υποθέτω ότι κανείς από μας δεν θα ασχοληθεί με κάποιo στοίχημα όταν είναι ιδιαίτερα αγχωμένος και η συμβουλή μοιάζει αυτονόητη. Ωστόσο, το στρες που βιώνουμε για καθημερινά ζητήματα μέσα στη μέρα είναι αρκετό για να διατηρεί κάποιες φορές ένα μόνιμα αυξημένο επίπεδο άγχους.

Όλοι μας έχουμε τις τεχνικές μας για να χαλαρώνουμε αλλά για να πετύχετε το χαμηλότερο επίπεδο άγχους μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιες χαλαρωτικές που αποδεδειγμένα μειώνουν το στρες, όπως τεχνικές αναπνοών και άλλα. Επίσης μην ξεχνάτε πως δεν παίζει ρόλο μόνο το μυαλό αλλά και το σώμα. Η διατροφή και ο ύπνος παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του άγχους γι’ αυτό...

  1. Για όλα νοιάσου και γυμνάσου!

...κάνε γυμναστική!!! Όχι μόνο μειώνει το άγχος αλλά βελτιώνει και τη διάθεση. Επίσης, αυξάνει τη διαύγεια και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση.

  1. Συζήτησέ το

Δεν χρειάζεται να μιλήσετε με κάποιον που «ξέρει απ’ αυτά». Αν είστε σε διαδικασία να πάρετε μία απόφαση μιλήστε για τον τρόπο σκέψης σας σε κάποιον. Την ώρα που λεκτικοποιείται η σκέψη σας, οι συνάψεις (συνδέσεις) των εγκεφαλικών κυττάρων αλλάζουν. Πιο απλά, όταν συζητάτε για κάτι έχετε περισσότερες πιθανότητες να σκεφτείτε κάτι καινούριο ή να συνδυάσετε κάποια στοιχεία, σε σχέση με το αν απλά το σκέφτεστε και δεν το λέτε.

  1. Μετα-σκέψη: σκέψου τον τρόπο που σκέφτεσαι!!!

Άρχισε με τις μικρές αποφάσεις που παίρνεις κάθε μέρα και δώσε λίγο χρόνο να χαρτογραφήσεις τη σκέψη σου. Ποια στοιχεία υπολόγισες ώστε να πάρεις την απόφαση; Υπήρχαν και άλλοι παράγοντες που δεν υπολόγισες; Πώς συνδύασες τα δεδομένα για να καταλήξεις στη συγκεκριμένη απόφαση;

Αυτές οι ερωτήσεις θα βοηθήσουν να βρούμε τα μοντέλα που ακολουθούμε για να καταλήξουμε κάπου. Μπορεί να διαπιστώσουμε ότι συνήθως ακολουθούμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και τα μοντέλα μας να είναι περιορισμένα ή να μην είναι κατάλληλα για τις περιστάσεις.

Comments